Theme Preview Rss

Zasady komponowania posiłków w fazie drugiej

Śniadanie:
Najlepszym wyborem jest sok lub smoothie dowolnego wyboru, ale nie musi tak być codziennie. Owsianka, pieczywo żytnie, jajko, jogurt również są dobrą alternatywą.

Lunch:
Jeśli chcesz danego dnia zjeść bardziej "zapychający" posiłek, to najlepiej zjeść go właśnie na lunch. W fazie drugiej unikamy jednak: pełnoziarnistych chlebów, makaronów, słodkich ziemniaków i tym podobnych. Dobrym wyborem jest ryż, jogurt, pieczywo żytnie, chleb pitta, sałatka lub zupa.
Mimo to, wiele osób pozostaje przy warzywnych smoothie, a bogaty w białka posiłek je jako obiad.

Późny obiad:
W wieczornym posiłku najlepiej łączyć produkty bogate w białka z naturalnie zawierającymi wodę. Może to być ryba z sałatką z awokado, trochę organicznego kurczaka z warzywami gotowanymi na parze. Polecany jest także pełnoziarnisty ryż. Kraje, w których ludzie żyją najdłużej, mają dietę opartą na połączeniu ryżu z warzywami.

0 komentarze:

Prześlij komentarz